top of page

Grevling

Grevling_edited.jpg

"Grevlingen er fredelig, og angriper i utgangspunktet ikke mennesker"

Grevlingen er lett å kjenne igjen med sine karakteristiske svart-hvitt farger på hodet og vaggete gange. Den er relativt fredelig i utgangspunktet, men som alle andre dyr vil den kunne forsvare seg om den føler seg truet.

 

Hvis du har eller har hatt problemer med grevling som enten har bosatt seg i eller ved huset ditt, eller oppholder seg i hagen din på nattid, så se om disse tipsene kan hjelpe deg:

  1. Identifiser inngangspunkter enten til hagen eller boligen din: Se etter hull eller andre typer mulige inntrekksveier inn på eiendommen eller i boligen din. Sikre disse inngangspunktene for å hindre grevlingen i å komme inn, men husk at grevlingen er flink til å grave så ta hensyn til dette når du skal sikre området.

  2. Fjern matkilder: Grevlinger er tiltrukket av matkilder som søppel, frukt, grønnsaker og insekter. Fjern disse kildene eller sikre dem slik at grevlingen ikke kan få tilgang. Hold søppelbeholdere godt lukket, plukk opp frukt eller grønnsaker som har falt ned, og fjern overflødig vegetasjon.

  3. Bruk fagfolk: Hvis grevlingen forårsaker betydelig økonomisk skade på eiendommen din, og du ikke har lykkes med punktene ovenfor kan det være lurt å kontakte noen profesjonelle som har kunnskap og erfaring med grevling og som kan sørge for at en eventuell fjerning av grevlingen blir gjort i henhold til lovens rammer ettersom det er grunneier som er ansvarlig for at viltforskriften oppfylles på sin eiendom. I perioden 21. august - 31. januar er det jakttid på grevling og man trenger da ikke noe spesielt grunnlag for å fange og avlive grevling selv om den ikke forårsaker betydelig økonomisk skade. Hos oss får du hjelp fra personer med over 20 års erfaring med jakt og fangst, og vi er èn av svært få aktører i Norge som tilbyr profesjonell bistand til dette.

Kontakt oss gjerne for en grevlingprat enten på telefon, e-post eller i kontaktskjema til venstre.

Tlf.: 337 400 37

post@bystand.no

bottom of page