top of page

Skjeggkre

skjeggkre.jpg

"Skjeggkre kan for mange være en sjenerende gjest, men gjør i de fleste tilfeller ingen stor skade"

Skjeggkre er i Norge definert som skadedyr og har etablert seg godt de siste årene, og de kan i enkelte tilfeller være vanskelig å bli kvitt. Til tross for at de ikke gjør noe særlig skade så kan de oppleves som svært sjenerende. Særlig i næringslokaler med høy trafikk av varer inn og ut på lager vil det være vrient å bekjempe totalt, men det er tiltak du kan gjøre for å holde bestanden på et akseptabelt nivå i slike tilfeller. I privatboliger er det ofte enklere, og metodene for bekjempelse har blitt mer effektive med årene.

 

Her er noen trinn du kan følge for å redusere bestanden, eller i beste fall bekjempe skjeggkre fullstendig:

1. Først og fremst må man identifisere at det faktisk er skjeggkre slik at man kan tilpasse metodene etter dette. Pass på å skille dem fra sølvkre, som lett kan forveksles hvis man ikke ser nøye etter. Sett gjerne ut limfeller med åte slik at du tiltrekker deg individer og kan identifisere dem samt kartlegge omfanget av skjeggkre i bygget.

2. Grundig rengjøring kan bidra til å fjerne skjeggkre og deres egg. Støvsug nøye langs sprekker, i skap og bak kjøleskap o.l.

3. Skjeggkre kan komme seg gjennom små sprekker og åpninger og enkelt vandre mellom boenheter i f.eks rekkehus, så tetting av inngangspunkter er viktig. Tett sprekker, hull og andre åpninger rundt vinduer, dører, rør og andre områder der skjeggkre kan komme inn i huset.

4. Hvis skjeggkreproblemet vedvarer eller blir for stort å håndtere på egen hånd, kan det være lurt å kontakte profesjonelle skadedyrbekjempere. De vil kunne gjennomføre en korrekt, effektiv og målrettet bekjempelse.

 

Vær oppmerksom på at det kan ta tid å bli kvitt skjeggkre helt, og det kan være nødvendig med en kombinasjon av tiltak for å oppnå ønsket resultat. Fortsett gjerne med forebyggende tiltak etter at du har gjennomført bekjempelsen, slik at du reduserer sjansen for ny oppblomstring.

Hvis du er usikker på hva du skal foreta deg videre så ikke nøl med å ta kontakt med oss for en prat på enten telefon, e-post eller i kontaktskjema til venstre.

Tlf.: 337 400 37

post@bystand.no

bottom of page