top of page

Veggedyr

Veggedyr.jpg

"Den vanligste måten å få veggedyr inn i boligen på er via bagasjen etter at man har overnattet på steder med veggedyr"

Å oppdage veggedyr i hjemmet er ubehagelig, og du bør komme i gang med en bekjempelse snarest mulig. Profesjonelle aktører med god kunnskap om veggedyr foretrekker ofte å benytte giftfrie bekjempelsesmetoder. Trygt for deg og trygt for miljøet, og ikke minst samme gode resultat av bekjempelsen. I tilfeller hvor man har fått veggedyr vil vi alltid anbefale å kontakte en profesjonell aktør til å håndtere bekjempelsen. Uavhengig av dette så gir vi deg noen gode tips på veien om uhellet er ute.

  1. Sørg for at det virkelig er veggedyr du har oppdaget og ikke f.eks en svaletege. Veggedyr er små, flate insekter som vanligvis gjemmer seg i madrasser, senger, sprekker og andre steder i nærheten av der folk sover eller hviler.

  2. Rengjør grundig rommet der du har oppdaget veggedyrene. Støvsug madrasser, sengerammer, møbler og tepper nøye. Kast støvsugerposen umiddelbart etter bruk i en forseglet plastpose for å hindre at veggedyrene sprer seg videre og frys gjerne posen ned før den kastes i søpla.

  3. Vask sengetøy, putevar og klær på høy temperatur (minimum 60°C for å drepe veggedyr og deres egg).

  4. Tett alle sprekker og åpninger i vegger, gulv og møbler for å begrense veggedyrenes bevegelse og skjulesteder i fremtiden om mulig.

  5. Forebygging: Forhindre fremtidige infestasjoner ved å være forsiktig når du er ute og reiser. Undersøk hotellrommet ditt for tegn på veggedyr før du pakker ut. Om du kjøper f.eks brukte møbler så pass på å undersøke dem nøye før du tar dem inn i hjemme ditt.

  6. Om du valgte å bekjempe selv og problemet vedvarer eller blir for stort å håndtere på egenhånd, bør du vurdere å kontakte en profesjonell aktør.

Husk at å bli kvitt veggedyr kan være en utfordrende prosess, og det kan ta tid. Vær tålmodig og grundig i tiltakene du gjør for å sikre best mulig resultat. Hvis du ønsker en prat om dette eller bistand til bekjempelse, ta kontakt på telefon, e-post eller i kontaktskjema til venstre.

Tlf.: 337 400 37

post@bystand.no

bottom of page