top of page

Rotter og mus

"Hvorfor la det gå sport i å tømme musefeller? 

La oss heller hjelpe deg med rotårsaken"

Hvis man får besøk av rotter eller mus i bolig og bygg kan det være ubehagelig, og skadene kan både bli enormt kostbare og svært alvorlige. Heldigvis er det mange enkle tiltak man kan gjøre for å bidra til å forhindre dette. Ta en titt på noen av disse punktene. Kanskje de kan være til nytte?

 

1. Finn ut hvor gnagerne kommer inn i bygget. Sjekk etter hull, sprekker eller åpninger rundt vinduer, dører, rør og andre områder. Tett disse inngangene ved å bruke stålull eller metallnetting, og forsegl eventuelle åpninger ordentlig. Husk at rotter kan skyve fra seg hardt så pass på å feste sikringsmaterialet skikkelig.

 

2. Rotter og mus tiltrekkes av blant annet mat og varme. Sørg for å oppbevare matvarer i tette beholdere, spesielt tørrvarer som korn, ris, mel og dyremat. Rengjør grundig etter måltider, og unngå å etterlate matrester eller søppel tilgjengelig. Hold søppelbøtter godt lukket.

 

3. Hold det rent og ryddig. Rotter og mus trives i rotete og urene omgivelser hvor det er mange gjemmesteder. Fjern vegetasjon tett på bygget om mulig, for å redusere gjemmestedene ytterligere.

 

4. Mus er ofte enkle å fange i feller, mens rotter er svært skeptiske til endringer i miljøet og det kan ta uker å fange dem. Benytt hansker når du håndterer rottefeller og unngå å rengjøre dem, selv om de blir tilgriset. Da vil de få bedre effekt.

 

5. Om man har et større problem med rotter krever det ofte inngående kunnskap om rotter for å gjennomføre en effektiv bekjempelse samtidig som man utfører en korrekt sikringsjobb på bygget. Vi anbefaler deg å ta kontakt med en profesjonell aktør.

Det er viktig å ta mus- og rotteproblemer på alvor, da de kan utgjøre en helserisiko og forårsake alvorlig skade på eiendom. Rask handling og forebyggende tiltak kan bidra til å kontrollere og eliminere rotteinfestasjonen før den blir et større problem.

 

Hvis du er usikker på hva du skal foreta deg videre så ikke nøl med å ta kontakt med oss for en prat på enten telefon, e-post eller i kontaktskjema til venstre.

Tlf.: 337 400 37

post@bystand.no

bottom of page